Atgal į sąrašą

2021 spalio 14 d.

Ketvirtadienį, nuo 10:00 kviečiame jungtis į TIESIOGINĘ TRANSLIACIJĄ:
ir nuotoliniu būdu stebėti Lietuvos meno kūrėjų asociacijos (LMKA) organizuojamą konferenciją „Kūrėjas visuomenei, kūrėjas ekonomikai“. Konferencija vyks spalio 14 dieną Nacionalinėje dailės galerijoje.

Konferencijoje kviečiame diskutuoti apie kūrybos ekonomiką ir meno poveikį visuomenei. Kaip įvertinti menininko ir meno sukuriamo socialinio pokyčio naudą? Ar menininkų sukuriamos kultūros paslaugos skatina ekonomiką ir kaip.

Kultūros „nauda“ yra apskaičiuojama sumokėtais mokesčiais, sukurtomis darbo vietomis, KKI rodikliais. Kaip apskaičiuoti visas meno misijos dedamąsias, tik ilgalaikėje perspektyvoje išryškėjančius pokyčius? Ir ar juos reikia įvertinti / apskaičiuoti?
Šalies intelektinis kapitalas, netiesioginis kūrybiškumo ir kritinio mąstymo skatinimas ir t.t., tai skaičiais ar rodikliais sudėtingai suskaičiuojami dalykai, bet labai svarbūs visuomenės raidoje, ypač link „žmogiškųjų ribų“ skverbiantis dirbtiniam intelektui.

Kaip menininkai patys vertina / supranta jų sukuriamą intelektinę pridėtinę vertę visuomenei?

Filosofų ir antropologų klausime, kokiame visuomenės raidos etape šiuo metu esame? Kokia menininko ir meno priedermė šiandienos visuomenėje? Ar menininkas ir menas vis dar reikalingi, o ateityje?

Po pranešimų vyks moderuojamos diskusijos tarp pranešėjų bei kviesime įsijungti ir klausytojus (auditorijoje).
Šios ir kitos temos bus aptariamos pirmojoje tokio pobūdžio Lietuvos meno kūrėjų asociacijos rengiamoje konferencijoje.

Renginys FB: