Atgal į sąrašą

2021 m. kovo 9 d. LRS valdybos posėdžio protokolas

2021 kovo 15 d.

2021 m. kovo 9 d. įvyko Lietuvos rašytojų sąjungos valdybos posėdis.

Valdyba patvirtino Lietuvos rašytojų sąjungos bei Literatūros fondo 2020 m. veiklos ataskaitas.

Nuspręsta į Poezijos pavasario laureato-Maironio premijos vertinimo komisiją deleguoti penkis LRS narius – Antaną A. Jonyną, Nijolę Kliukaitę-Kepenienę, Tautvydą Marcinkevičiūtę, Donatą Mitaitę, Viktorą Rudžianską. Valdyba šiai premijai pasiūlė penkis kandidatus – Eriką Drungytę už knygą Kalnas ir miestas (Kauko laiptai, 2020), Vidmantą Elmiškį už knygą Ir bus atsakyta (Kauko laiptai, 2020), Julių Kelerą už knygą Nepaliekantis miestas (Homo liber, 2020), Alvydą Valentą už knygą Prierašai neegzistuojančioms „Iliados“ ir „Odisėjos“ iliustracijoms (Slinktys, 2020) ir Dovilę Zelčiūtę už knygą Šokiai Vilniaus gatvėje (Kauko laiptai, 2020).

Išrinkti kiti Poezijos pavasario prizininkai: už lietuvių poezijos vertimus į kitas kalbas – Reinas Raudas, už pasaulio poezijos vertimus į lietuvių kalbą – Viktoras Rudžianskas, už geriausią poeziją vaikams – Antanas A. Jonynas, už eseistiką – Marijus Šidlauskas.

Pasiūlyti kandidatai literatūrinėms premijoms: Antano Miškinio premijai –  Dovilė Zelčiūtė už knygą Šokiai Vilniaus gatvėje (Kauko laiptai, 2020); Česlovo Milošo premijai – Birutė Jonuškaitė už knygą Laikas ir likimai (Homo liber, 2019) ir Paribio (Pogranicze) fondo steigėjas bei redaktorius Krzysztofas Czyżewskis; Grigorijaus Kanovičiaus premijai – Audronė Girdzijauskaitė už knygą Atminties šuliniai (Homo liber, 2020), Salomėjos Nėries premijai Dainių Dirgėlą už eilėraščių knygą 2D ir kiti formatai (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020), Vytautą Rubavičių už eilėraščių knygą Smilgos šešėlis: vidurnaktis (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020) ir Alvydą Valentą už eilėraščių knygą Prierašai neegzistuojančioms „Iliados“ ir „Odisėjos“ iliustracijoms (Slinktys, 2020).

Į Dr. Aloyzo Petriko vertinimo komisiją deleguoti Gintarė Adomaitytė, Marius Burokas ir Kotryna Zylė (dar du narius deleguos Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas).

Nuspręsta 2021 m. balandžio 16 d. surengti nuotolinį Lietuvos rašytojų sąjungos suvažiavimą. Nesusirinkus kvorumui, pakartotinis suvažiavimas vyktų po dviejų savaičių – balandžio 30 d.

Rašytojų sąjungos gretas papildė trys naujos narės – Unė Kaunaitė, Ieva Toleikytė ir Kotryna Zylė (Kotryna Zilinskienė).

 

Lietuvos rašytojų sąjungos informacija

 

 

Koliažui panaudotos nuotraukos: Unė Kaunaitė (fotografavo Eglė Jociūtė), Kotryna Zylė (asmeninio archyvo nuotrauka), Ieva Toleikytė (fotografavo Edvinas Valikonis).