Atgal į sąrašą

2019 metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai” – G. Adomaitytei, J. Šikšneliui ir S. Abromavičiui

2019 balandžio 2 d.

Kovo 30 d. Bendruomenių rūmuose Panevėžyje įteikti Seimo įsteigti G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“. Panevėžio miesto savivaldybės ir Kraštotyros muziejaus organizuojamame renginyje apdovanojimus įteikė LR Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Sveikiname Lietuvos rašytojų sąjungos narius: Gintarę Adomaityte, gavusią medalį už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, Juozą Šikšnelį, apdovanotą už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje ir Stanislovą Abromavičių, kuriam medalis įteiktas už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.

Apdovanojimas medaliu įsteigtas pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.